Opleidingen

Bij Stalstudio kan je verschillende opleidingen voor volwassenen volgen: toneel, spreken voor publiek én creatief schrijven. Hieronder vind je meer informatie!

Met vragen over de opleidingen kan je terecht bij: prisca@stalstudio.be. Praktische vragen over inschrijvingen, kostprijs en attesten vind je op: www.academievilvoorde.be

Toneel

In de basisgroep leer je de basistechnieken (stem, lichaam, expressie, geloofwaardigheid, personage, emoties). Je krijgt 3u/week les waarvan 1u Verbale Vorming (stemwerk).

Bij de gevorderden verfijnen we de basisvaardigheden door verschillende stijlen uit te proberen, de waaier aan emoties uit te breiden en het moeilijkere tekstwerk te brengen. Je krijgt 3u/week praktijk toneel.

Tijdens de opleiding krijg je bovendien de kans om als stage mee te draaien in de twee Stalstudioproducties die we per seizoen brengen, o.l.v. professionele regisseurs. Daar leer je nog extra kneepjes van het vak door samen te werken met afgestudeerden aan Stalstudio!

di. 12 september 2017 20u - INFOSESSIE

Na een uiteenzetting door de artistiek leider en de leerkracht over de werking van Stalstudio en de inhoud van de lessen, krijg je de kans om met de leerkracht en leerlingen na te praten. De teksten voor de oriëntatieproef worden meegegeven.

di. 19 september 2017 20u - ORIENTATIEPROEF

Alle kandidaten brengen een tekst uit het hoofd en doen een improvisatieoefening met andere kandidaten. Na bespreking van de jury wordt meteen advies gegeven over welke discipline het best bij je past.

Lesdag starters op woensdag, 20-23u

Lesdag gevorderden op dinsdag, 20-23u + Repertoirestudie (voorstellingen bijwonen doorheen het schooljaar)

Geen les tijdens de schoolvakanties

Spreken voor publiek

In de cursus Spreken voor Publiek (welsprekendheid) leer je eerst en vooral een goede stemtechniek aan om je publiek op een duidelijk verstaanbare manier te overtuigen! We gaan creatief aan de slag met teksten en leren op een boeiende manier te vertellen. Ook betogen en lezingen houden, voorlezen en vertellen, spreekimprovisaties, interviews afnemen en geven, vergadertechnieken, stand-up comedy en poetry slam komen aan bod. Naargelang het interesseveld van de deelnemers wordt de cursus aangepast.

Je krijgt twee uur les per week: 1 u Verbale Vorming (dictie) en 1u Spreken voor publiek (tekstwerk).

Lesdag: Woensdag 18/19u-21u – niet tijdens de schoolvakanties

Infosessie: woensdag 6 september 2017 om 19u in Stalstudio

Open les: woensdag 13 september 2017, 19u in Stalstudio

Creatief Schrijven

Wil je de schrijver in jezelf ontdekken?
Ben je gebeten door taal en literatuur?

Wij bieden een opleiding op maat! In het vak Creatief schrijven (Literaire Creatie) word je gedurende twee uur per week begeleid bij het schrijven.

Via leuke creatieve schrijfoefeningen leer je jouw eigen stijl en sterktes ontwikkelen in een kleine groep. We behandelen zowel proza en poëzie als drama maar jij kiest zélf in welk genre je verder wil!

Jouw teksten worden vertolkt door de leerlingen podiumkunsten zodat je meteen kan horen hoe jouw tekst klinkt! En natuurlijk krijg je op het einde van het jaar extra feedback van professionele mensen die in het vak staan.

In het vak Repertoirestudie focussen we op verschillende genres. We bezoeken theatervoorstellingen, gaan naar tentoonstellingen om inspiratie op te doen of naar lezingen van auteurs. En we lezen natuurlijk veel, heel veel!

Lesdag: maandag 20-22u Literaire Creatie + Repertoirestudie (activiteiten doorheen het schooljaar) – niet tijdens de schoolvakanties

Infosessie: woensdag! 6 september 2017 om 19u in Stalstudio

Open les: maandag 11 september 2017, 20u in Stalstudio