Opleidingen

Bij Stalstudio kan je verschillende opleidingen voor volwassenen volgen: speltheater, verteltheater én script. Hieronder vind je meer informatie!

Met vragen over de opleidingen kan je terecht bij: prisca@stalstudio.be. Praktische vragen over inschrijvingen, kostprijs en attesten vind je op: www.academievilvoorde.be

Speltheater

In de basisgroep leer je de basistechnieken van het acteren: stem, lichaam, expressie, geloofwaardigheid, personage en emoties. Je krijgt 3u/week les waarvan 1u stemtraining en dictie (dramastudio).

Bij de gevorderden verfijnen we de basisvaardigheden door verschillende stijlen uit te proberen, de waaier aan emoties uit te breiden en het moeilijkere tekstwerk te brengen. Je krijgt 3u/week praktijk toneelspel. Daarbovenop gaan we naar 5 theatervoorstellingen kijken in het kader van het van het vak kunst- en cultuuratelier.

Tijdens de opleiding krijg je bovendien de kans om als stage mee te draaien in de twee Stalstudioproducties die we per seizoen brengen, o.l.v. professionele regisseurs. Daar leer je de kneepjes van het vak door samen te werken met afgestudeerden aan Stalstudio!

di. 11 september 2018 20u - INFOSESSIE

Na een uiteenzetting over de werking van Stalstudio en de inhoud van de lessen, krijg je de kans om met de leerkracht en leerlingen na te praten. De teksten voor de oriëntatieproef worden meegegeven.

di. 18 september 2018 20u - ORIENTATIEPROEF

Alle kandidaten brengen een tekst uit het hoofd en doen een improvisatieoefening met andere kandidaten. Na bespreking van de jury wordt meteen advies gegeven over welke discipline (speltheater of verteltheater) het best bij je past.

Lesdag starters op woensdag, 20-23u

Lesdag gevorderden op dinsdag, 20-23u + Kunst- en cultuuratelier (voorstellingen bijwonen doorheen het schooljaar)

Geen les tijdens de schoolvakanties

Verteltheater

In de cursus Verteltheater leer je eerst en vooral een goede stemtechniek, een open lichaamshouding en geloofwaardig vertellen aan. Je ontdekt technieken om je publiek te bespelen en hen mee te nemen in je verhaal. We gaan creatief aan de slag met teksten en leren op een boeiende manier te vertellen. Voorlezen en vertellen, cabaret, luisterspelen, monologen en poetry slam komen aan bod. We werken à la carte.

Je krijgt twee uur les per week: 1 u dramastudio (stemtraining en dictie) en 1u Storytelling (tekstwerk).

Lesdag: Woensdag 18/19u-21u – Geen les tijdens de schoolvakanties

Infosessie en open les: woensdag 12 september 2018 om 19u in Stalstudio

Script

Schrijven voor het podium!

Bedenk, bewerk of schrijf zelf een theaterscène, eenakter, monoloog of toneelstuk!

Wij bieden een opleiding op maat. In het vak SCHRIJVEN word je gedurende een uur per week begeleid bij het schrijven. Daarnaast ga je specialiseren in het schrijven voor de scène in het vak SCRIPT.

Via creatieve schrijfoefeningen leer je jouw eigen stijl en sterktes ontwikkelen in een kleine groep.

De leerlingen spel- en verteltheater vertolken jouw teksten op de scène zodat je meteen kan horen hoe jouw tekst klinkt! Speel je je tekst liever zelf? Ook dat kan!

Bovendien krijg je op het einde van het jaar feedback van professionele mensen die met beide benen in het vak staan.

In de cursus Literaire facetten focussen we op verschillende genres. We bezoeken theatervoorstellingen, gaan naar tentoonstellingen om inspiratie op te doen of naar lezingen van auteurs. En we lezen natuurlijk veel, heel veel!

Lesdag: maandag 20-22u - Schrijven en script

Literaire facetten: activiteiten doorheen het schooljaar + 1x/maand maandag 22-23u

Geen les tijdens de schoolvakanties

Info en open les: maandag 10 september 2018 om 20u in Stalstudio